Five hearts from Politiken

By

“Inspiring and sympathetic management book with analysis and cases of international quality and scope.” This is how the danish newspaper Politiken starts its review of Nikolaj Stagis’ book The Authentic Company. Politiken uses hearts as a rating system, and the book recieves five out of six hearts from the reviewer, Kresten Schultz Jørgensen.

Here is a short extract of the review in Danish:

”Inspirerende og sympatisk lærebog, hvis analyse og cases har internationalt vingefang. Man fatter jo ladestokken og strammer kuglen helt nede i løbet ved mødet med endnu en bog om ”autentisk” kommunikation. Som Henrik Marstal så rigtigt analyserede begrebet i Politikens kronik 17.2 er ”autenticitet” pr. definition en relativ størrelse, en kamelæon, der kan bruges til at betegne næsten hvad som helst afhængigt af sammenhæng. Så hvad i alverden, kan man spørge, vil en tænksom kommunikationsmand som Nikolaj Stagis med en bog udgivelse om den autentiske virksomhed? Grave et spadestik dybere med en øvelse, der faktisk lykkes med en gennemarbejdet og klog bog om et begreb, man sagtens kan grine af, men som ikke rigtig kan undværes (…)
Bogens kommunikationsprojekt er en linedans: Forfatteren redegør for, at vi lever i postmoderne tider, hvor beskueren insisterer på at have ret, og hvor spin og overflade dominerer. Svaret er ifølge Stagis, at virksomhederne – hvis de har noget at byde på – i stigende grad søger indad efter identitet og de vandbærende lag. Dér ligger, i en verden af mediestøj og markedsanalyser, muligheden for at fremstå autentisk”.